Este vorba despre prezentarea de modă finală care încununează un an de muncă în cadrul acestei secții.
Poate, unii, dintre voi care citiți pentru prima dată asta, nu cunoașteți specificul activității într-o școală de artă, care, ca instituție nu este nici ceva gen liceu, nici ceva gen studii universitare. Dar poate fi o poartă între liceu și universitate, depinde de om. Este un fel de școală post ce vreți voi și unde te ”înregimentezi” din pasiune și hobby. Asta nu înseamnă că noi, unii, nu concepem să nu ne facem treaba corespunzător.
Orele sunt puține per an de studiu și nu depășesc numărul de 4 pe săptămână la design vestimentar. Așa că se muncește suplimentar foarte mult.
În această perspectivă așezate lucrurile povestim prin imagini și cuvinte rezultatul unei munci de un an. Am eliminat din postare imagini cu lucrări care nu au ieșit la un nivel acceptabil din varii motive, fie din vina autorilor, fotografilor sau poziționării vestimentației pe manechin.
Mulțumesc încă o dată, și pe această cale, agenției Euromodels prin Lili Mihacea pentru sprijinul său constant și domnului Ștefan Socaciu de la Ciorchin, care ne a pus la dispoziție pozele prin amabilitatea lui Alex Moldovan, căruia îi mulțumim, deasemenea.
design grafic afiș: Daria Langa
foto. Crina Prida
Anul I, condus de colega mea Teodora Vișinescu, prezență binevenită în acest an alături de mine, a experimentat, sperăm cu succes în ochii publicului, ideea de veșminte necroite, adică acel tip de haine care nu recurg din punct de vedere tehnic la nici o formă de croire sau de pensare specifice confecțiilor consacrate și operează cu linii geometrice, clare, simple, pe alocuri deconstructiviste, unde ajustarea pe corp se face, dacă este cazul prin pliere, încrețituri sau plisare ce conferă volumetrie ansamblurilor.
Sursele lor de inspirație sunt foarte variate de la natură și anotimpuri: Tiberia Ursu: Toamna japoneză, Ioana Mocanu- Frunze toamna, Alex Moldovan- Crăiasa Zăpezii, la artiști consacrați ca Brâncuși: Diana Claudia Radu, Van-Gogh cu cerul său cu stele: Radu Selișteanu, Gustav Klimt: Crina Boier sau chiar culturi, Andreea Hosu cu a sa Africa prelucrată și muzică rock, cum e cazul Xeniei Matei.

În ordinea poziționării din imagine autorii sunt: Marius Alexandru Moldovan, Radu Seliștean, Andrea Hosu, Crina Ana Boier, Xenia Matei și Ioana Mocan.
În ordine de sus în jos și de la stânga spre dreapta: Sabina Marc, Bianca Bilaniuc, Mihai Hendea, Lavinia Cândea, Alina Galu, Andrea Takacs, Ana Tegzeșiu.
Anul de diplomă, anul III ne dă întâlnire cu surse abstracte de inspirație pentru colecțiile lor, și ne îndeamnă să ne reîntâlnim cu mirosurile prăjiturilor din copilărie specifice Sărbătorilor de iarnă – Celina Roschnafsky, cu o colecție foarte lucrată plină de structurări ale materialelor pentru obținerea unor efecte cât mai veridice ce amintesc de savoarea dulciurilor: Gourmandisse

Leave a Reply