Aceasta postare vine dupa o saptamana de munca intensa la Sibiu in cadrul unui workshop cu tematica costumul asiatic al scenografului si regizorului Nic Ularu.
Noi am participat anul acesta a doua oara, intr-un spirit de echipa, cum rar se mai intalneste in Romanica aceasta, obsedata sa asasineze cu orice pret capra vecinului daca ea nu vrea sa- si dea ortul popii singura.
Alaturi de o trupa de studenti chinezi din Hong Kong veniti cu costumele lor traditionale si cu momentul lor dramatic regizat si dinamizat de Nic Ularu, am constituit, prin costumele realizate, contrapunctul necesar intr-o parada de strada a costumelor, ce a bucurat sibienii.
Mi-am dat seama ca lumea duce lipsa de spectacole care sa bucure, ca sa incite la a vedea lucrurile diferit, altfel decat le vedem la televiziune si la stiri.
La nivelul strazii, adica cel al omului de rand, pentru care teatrul nu reprezinta o prioritate si nici cultura, genul acesta de expunere nu face decat sa deschida apetitul pentru o altfel de abordare estetica.
Tema de anul acesta al FITS-ului a fost “Comunitati”, asa incat daca erati pe strazile Sibiului in data de 4 si 5 iunie ati fi putut vedea gheise, samurai, caftane si turbane turcesti, idoli asiatici, araboaice…totul reinterpretat in cheie neconventionala si originala.
O contributie semnificativa si foarte pasionata pe langa studentii :Ana Maria Silea Sut, Cristina Popovici si Dorin Pistea, alaturi de designerii Kristina Moga si Diana Ribanna, a avut-o d-na scenografa Aurelia Calinescu de la teatrul Gong, extrem de pasionata si dedicata meseriei sale pana in cel mai mic detaliu.
Si la final: Multumim pentru experiență!
Anonim
felicitari calina! se vede pana si satisfactia jocului facut cu stiinta, constiinta si bucurie.
cristina