Exista scoli de moda in Romania, consacrate si foarte bune cum este cea de la Cluj, ( pe care am avut ocazia sa o absolv in prima generatie a d-nei Elena Basso Stanescu) sau cea de la Bucuresti, Timisoara sau Iasi. Aceste specializari s-au nascut in facultati cu profil de arta; particularitatea acestui pui de sectie din Sibiu este ca s-a nascut intr-o facultate de stiinta, ceea ce a si contribuit, dupa parerea mea, la o neimplicare si o neintelegere deplina a modului cum este necesar si optim sa functioneze o astfel de sectie. Toate acestea combinate cu un dezinteres si o suficienta absolut provinciala ( si aici nu este vorba despre studenti!!! ci despre cadrele lor didactice nespecializate pe acest domeniu…singurul prof cu oarece specializare fiind subsemnata..subminata sistematic si in raport direct proportional cu criticile ce le vroiam constructive nu distructive, cum s-a inteles gresit).
Acesta este backgroundul pe care ne-am desfasurat activitatea vreme de un an, in atelierele Fac. de Inginerie Textila, de ajutorul caruia am beneficiat mereu si tin sa le multumesc pe aceasta cale. ‘”Puiul ”de sectie nu are inca culcus = atelier specializat. Nu are nici personal care poate ajuta studentii la obiectualizarea lucrarilor (adica, croitorese). Va implini la anul trei promotii si vine acreditarea. Nu stiu cum se vor descurca si nu e treaba mea. Treaba mea au fost studentii care m-au ales ca si coordonator de licenta si pe care i-am adus in atelierul meu din Cluj sa ii pot ajuta cu realizarea colectiilor. Ei au avut de realizat o colectie cu sapte piese, asta in comparatie cu Clujul si Bucurestiul unde s-au cerut doar 5 si unde studentii beneficiaza de ajutor si tehnologie specializata. Buuuun….voi prezenta copiii si sper sa ii vad la masterat la Cluj!
O paranteza…imi amintesc prima intrebare pe care le-a pus-o la prima ora de curs: ” Cati dintre voi fac sectia asta cu pasiune? Pentru ca altfel nu are nici un sens?”Erau noua studenti in anul III si toti au spus ca fac cu pasiune…eu am ales 5 care mi-au demonstrat ca au talent, caracter, nu se tem de provocari si de intimidari.
DIANA-RIBANNA
CRISTINA MOGA
CRISTINA POPOVICI
IOANA POPA (care face in paralel si facultatea de jurnalism !)
DORIN PISTEA
Imaginile reprezinta cate una din piesele colectiei pentru licenta si pe care le voi posta materializate doar dupa ce ei isi vor fi sustinut licenta, saptamana viitoare, in data de 3 iulie. Anul III design vestimentar numara 9 studenti, eu am postat lucrarile celor care au reusit sa mentina pasul cu cerintele mele in conditii absolut speciale.
P.S 2020 Secția de design vestimentar despre care vă povesteam, enervată, pe aici nu mai există demult. Nu a fost acreditată, nici nu avea cum. Au trecut iată, 10 ani și reiterez chestiunea cu valoarea care nu piere odată cu timpul. Aici nu a existat așa ceva, doar o MAFIE imensă care poate fi identificată în continuare în cadrul celorlalte secții, sunt convinsă.
diana-ribana
VA MULTUMIM DIN SUFLET PTR TOT CE FACETI PTR NOI…NU CRED CA O SA MAI EXISTE UN OM ASA PASIONAT …VA MULTUMIM PTR TOT EFORTUL FACUT.VA IUBIM!!!!!
Calina
Sa dea Dumnezeu sa terminati cu bine, dragii mei!